“Mindennél fontosabb, hogy munkánkat, hajlamainkat és életütemünket egyeztessük a természet nagy és örök ritmusával. A hold járása, a szelek fordulása, a nap forrósága, az éjszaka áramai, mindez alakítja személyes sorsunkat, keddi vagy szerdai életrendünket is: az ember hallja, nagyon messziről, az intéseket és figyelmeztetéseket, a világmindenség óvó-igazító zörejeit… Egyszerre kell élni a nappal, a holddal, a vizek áradásával, a hideggel és meleggel: soha nem ellene, mindig belesimulva a világ összhangjába, a teremtés és pusztulás teljes rendjébe.”
Márai Sándor: Füves könyv – Az egyezkedésről; Arról, hogy a szívünkkel is kell élni

Minden élőlény folyamatosan érzékeli a változékony holdhatásokat, de ez bennünk, emberekben ritkán tudatosul. Az élő szervezet emellett a távoli bolygók, csillagok felől érkező erőkre is reagál, amivel az asztrológia több ezeréves tudománya foglalkozik.

 

Mit érdemes tudni a Teliholdról?

 

A legfontosabb, hogy ismerjük a Telihold vérbőséget okozó hatását. Amikor a holdkorong fokozatosan kiteljesedik, a vérbőség egyre erősödik, majd a fogyatkozó Holddal lassan normalizálódik. Ez azt jelenti, hogy a holdtölte előtti és utáni napokban is fokozott vérbőséggel számolhatunk. A sebek vérzése ebben az időszakban igen intenzív. Ezért mindenféle sebészeti beavatkozás ilyenkor veszélyesebb, mint más napokon.

Érdemes tisztában lenni a Hold hatásaival, hiszen ránk is hatással is van folyamatosan, még ha nem is tudunk róla. Meditációimat, programjaimat mindig hozzáigazítom az aktuális energiákhoz, hogy a folyamatokat megtámogassuk az aktuális energiákkal is. Ezért meditálunk Újholdkor és Teliholdkor más témára, és ezért időzítem akkora a Kiemelt kezelési napokat, amikor a legjobban támogatottak a teherletételek, vagy éppen a teremtések. A Hold befolyással van ránk akár akarjuk, akár nem – szerintem ezért érdemes tisztában lenni azzal mit mikor érdemes tennünk ahhoz, hogy a kívánt eredményt érjük el.

A Holdnak számos dologra van mágikus hatása az Életünkben: befolyásolja a vízháztartásunkat, a szőrünk és a bőrünk növekedését. Az emberi szervezet legnagyobb százaléka víz: az apály – dagály jelenséget figyelembe véve elfogadhatjuk, hogy ránk emberekre is mekkora hatással van a Hold ritmusa.  Ez a ritmus egy 29,5 napos megújulási ciklus, ami összhangban van az emberi szervezet ritmusával is. Ezért is érdemes a Hold energiáját és hatásait a szolgálatunkba állítani.

 

Mikor van Telihold és mire érdemes ilyenkor odafigyelni?

Akkor van Telihold, amikor a Nap és a Hold közé kerül a Föld, és a Föld felé eső oldalát éri a Holdnak a Nap. Így a Holdkorong egésszé, teljesen láthatóvá válik.

Teliholdkor a legerősebb a Hold energiája, és hatással van minden élőlényre a Földön: az emberekre és az állatokra egyaránt. Ilyenkor érzékenyebbek, ingerültebbek, agresszívabbak lehetünk, könnyebben megsértődhetünk, dühbe jöhetünk. Ebben az időszakban hátrahagyhatjuk a józan eszünket, és indulatból, ösztönből cselekedhetünk, túlérzékenyek lehetünk, és alvászavarokkal is küzdhetünk. Ezt hozza ki belőlünk a Telihold energiája.

Ezekben a napokban negatív energiák, szokások, gondolatok hátrahagyása, a teherletételek támogatottak energetikailag. Ilyenkor sokkal könnyebben felszínre jönnek eltemetett emlékeink, érzéseink, melyekhez negatív érzéseket, gondolatokat társítunk. Néha nehezebben megy az elengedés, de mégis szükség van rá. Minden elengedett-minket már nem szolgáló, és sok esetben akadályozó – energia helyet ad az új és friss energiáknak, mint amikor ősszel a fák lehullanak, hogy tavasszal új hajtást hozzanak.

Rendszerezd kicsit az életed.

Nézd meg vajon olyan életet szeretnél élni, amiben most vagy? Mindent meg is teszel érte?
A boldogságot választod, vagy hajlamos vagy hezitálni?
Mersz tenni a boldogságodért, vagy csak várod, hogy rád találjon?

A belső rendhez tartozik, hogy el tudd engedni a valós vagy valótlan félelmeidet.
Kételkedés helyett az értékeidet felismerni és használni a mindennapi életben!
Félelmek helyett a fókuszt hogyan helyezd át a lehetőségeidre!

Ha igazi boldogságot szeretnél akkor tegyél érte!
Ha csak vársz arra, hogy előbb-utóbb betoppan, akkor ez pont olyan mint, amikor valaki vágyik arra, hogy nyerjen a lottón, csak sose adja fel a kitöltött szelvényt.

 1. Ha elég bátor vagy, akkor nyugodtan írd össze, hogy jelenleg mi nem tetszik az életedben.
 2. Kezd magaddal: írd le a negatív tulajdonságaidat, és a pozitívakat is!
 3. Ami nem tetszik magadban, kezdd el a lehetséges okokat összeírni, hogy miért alakult ez ki nálad?
  Milyen volt a családi-és a szülői mintád, milyen a környezeted? Milyen a baráti köröd? Valóban barátságról beszélhetünk, vagy csak haverság, akikkel jó együtt lógni.
 4. Kezd el megismerni Önmagad! Mert ezáltal tudsz változtatni!
 5. Ha észrevételt kapsz a környezeted felől, mennyire tudod megszűrni az információkat? Valóságos képed van saját magadról, vagy elhiszed, amit a környezeted és a családod tart rólad?
 6. Érdemes megnézned, hogy mennyire vagy hajlamos arra, hogy mások befolyásoljanak és döntsenek helyetted
 7. Bele mersz állni az életedbe? Mersz dönteni?
 8. Meg szeretnéd teremteni a saját életedet, vagy álmodozol és irigykedsz másokra?

Ha eddig eljutottál, akkor jó úton vagy! Elkezdted megismerni Önmagad.
Más szemszögből látod az életedet és a környezetedet. Rájöhetsz, ki az aki segít és inspirál, és mely helyzet vagy személy aki akadályoz.

Az önismeret első lépcső a magabiztossághoz. Ha elkezded megismerni magad  a „hibáiddal” együtt, akkor már tudsz rajta változtatni.
Amíg a szőnyeg alá seperjük a problémákat, addig az ott marad. Amikor elkezdünk rendet tenni és takarítani, akkor előbb-utóbb tisztaság lesz.

Telihold körüli napokban „Kiemelt kezelési napokat” tartok az erre tudatos embereknek. Érdemes kihasználni gyógyulásod, tisztulásod megsegítésére a Hold energiáit. Sokkal gyorsabb, intenzívebb és kíméletesebb változások érhetőek el ezekben a megfelelő napokon. A Telihold hatása a Telihold napja előtt és után két – három nappal intenzíven érezteti hatását, kihasználhatod támogatását.
Telihold idején érdemes sportolni, a test ebben az időszakban vágyik a mozgás után. Ha fogyni szeretnél, ezekben a napokban a kilók sokkal gyorsabban eltűnnek egy kis extra odafigyeléssel, idő- és energiaráfordítással.

Ha Te szereted magad, az a környezetedre is hatással lesz! Több mosolygós embert fogsz látni! A te példád mások számára is motiváló lehet!
Lehet, hogy eddig nem ezt az utat jártad, de itt a remek alkalom a változtatásra!
Hidd el, érdemes megtenni az első lépést!

 

Mit érdemes újholdkor csinálni?

 

Ebben az időszakban sikeresebben szabadulhatunk meg a rossz szokásoktól, és az eddigi berögzülésektől, számunkra már nem hasznos mintáktól. Ilyenkor könnyebben tehetjük le a blokkjainkat, melyek akadályozzák az életünket.
Az Újhold energiája támogatja a kezdést, hogy észrevegyük, és megtudjuk, hogy számunkra és a szívünk számára mi a legjobb.

Újhold idején, könnyebb az új dolgok felé lépni, és ezáltal előmozdítani a gyorsabb pozitív változások megjelenését.

A megújuláshoz persze először a régi rossz mintákat, visszahúzó energiákat kell elengedni, utána pedig a vágyott dolgokat „beengedni” az életedbe.

Néha elbizonytalanodik az ember, hogy van-e értelme fejlődni?
A válasz: Igen!
Ne csak a te készülékedben keresd csak a hibát!
Ameddig a környezeted visszaigazolását várod, addig sok felesleges csalódást élhetsz meg!

Kételkedhetsz magadban, mert ugyan azt a helyzetet a másik az ő szemszögéből látja. Azt hiszed nem vagy elég jó. Ő lehet, ugyanezt érzi. Pedig csak más a felismerése, mint neked. Ő mást tart fontosnak, mint te. Egyik sem jobb vagy rosszabb, csak más a feladatunk és tanulásunk az élet nevű játékban!

Fejlődj önmagadért! Tegyél önmagadért!

Amikor rend van a lelkünkben, bármi történhet körülöttünk, mi magunk leszünk a legbiztosabb pont a saját életünkben. Amikor megértjük, mi miért történik az életünkben, akkor tudunk gyorsan fejlődni.

Amikor félelmeinket elengedjük, akkor tudjuk megengedni a változást! Amikor elengeded a kételkedést, akkor tudod a saját utadat járni!

Rombolás helyett építeni!

Mit érdemes ilyenkor tenni?

 1. Elengedni ezeket a negatív dolgokat:
 • öröm hiánya
 • szeretet és biztonság hiányastressz, feszültség
 • megfelelési kényszer
 • szív megkeményedése gyász vagy csalódások miatt
 • reményvesztés

Ezek mind a szívedet betegítik meg.

2.  Megnyitni a szívedet, ha még eddig nem tetted meg!
Fontos, hogy képesek legyünk szeretetet adni, szeretetet kapni és a szeretetet befogadni. Elsősorban önmagunkat kell megszeretnünk ahhoz, hogy a másik, vagy a környezetünk szeressen minket. Mert egy sebzett szív csak sebezhet és nehezebben engedjük be a környezetünk szeretetét is.

3. Legyen fontos számodra: az önbecsülés, önbizalom, önszeretet, életszeretet helyes elfogadása és megélése. Ha a szívünket megnyitjuk, érzelmeinket gyógyítjuk akkor a betegségeinket is elengedjük. A szervezetünk motorja szív, ezért fontos tennünk érte és szeretnünk:-) A középen elhelyezkedő szívcsakra teremt egyensúlyt csakrák között. Ha a szívcsakránk nyitva van, és a szívünk és a hozzátartozó csecsemőmirigy csakra is helyesen működik, akkor az összes többi csakrában is helyes működés áll fenn.

Hogyan tehetsz érte, hogy egészséges legyen?

1. Elsősorban figyelj oda, hogy harmónia és egyensúly legyen az életedben.
Reggelente érdemes pár perc egyensúly gyakorlatot végezni. Tudod, mint a gyerekek az iskolában. Egyszer a bal lábadon aztán a jobb lábadon egyensúlyozol. Miért fontos ez? Hogy a szervezeted visszanyerje az egyensúlyát. Ezt lehet fejleszteni nap mint nap.
Fontos, hogy az elméd és a tested között harmónia legyen. A nyakadat is tudod ezzel erősíteni, valamint a fókuszált gondolkodást.
A szívritmus megváltozik, amikor nem vagy egyensúlyban. Kibillenhetsz az egyensúlyodból, ha konfliktus van az életedben, esetleg válás vagy párkapcsolati probléma (beleértve a szüleid rossz párkapcsolatát, ha gyermekként végig kellett moziznod), gyász vagy szakítás esetén, vagy szakmai kudarc miatt. Ilyenkor sérül a szeretet, az önszeretet.
Disszharmónia lép fel, ha szeretettel kapcsolatos problémám van, vagy érzelmeimre érzékenyen reagálok.
A szív energiája az egész testre kisugárzik, főleg a nyak és a napfonat között. A szív egy olyan energiaszivattyú, pumpa, amely az életet -a vért- áramoltatja körbe az egész testben. Ez a vérkeringés osztja el a boldogsághoz, az egyensúlyhoz, az életörömhöz, és a belső békéhez szükséges életenergiát.

2. Ha hibázol, vagy nem a legjobb döntést hozod, akkor is próbálj magadnak megbocsájtani!

3. Ügyelj arra, hogy pozitív gondolatok kapjanak helyet az életedben:
Életöröm, életvidámság, jó beszélgetések, szeretet, harmónia, egészség, vitalitás, boldog párkapcsolat.

4. Legyen időd azokra, ami Neked örömet és feltöltődést okoz. Találkozz a barátaiddal, sportolj, fess, tanulj téged érdeklő új dolgokat!

5. Találj magadnak új motivációt és célokat!
És ami a legfontosabb: szeresd meg azt, aki vagy!
Lehet vannak hibáid, hisz nincs tökéletes ember. A hibákat lehet javítani, és a hiányosságaidat fejleszteni! A környezeted is jobban érzi magát, egy nyitott, életvidám és önmagát őszintén elfogadó emberrel, aki folyamatosan fejlődik, tesz magáért és azért, hogy olyan életet éljen, amit megálmodott magának!
Az ilyen ember inspirálja magát, feltölti a saját szervezetét energiával, és példát mutat másoknak is, inspirációt ad, hogy így is lehet ÉLNI!

Újholdkor tisztító és teremtő meditációt tartok.
Újholdkor érdemes meditálni a céljainkról, vágyainkról, álmainkról. Az ebben az időben végzett teremtő meditáció a leghatékonyabb, mivel az Újhold energiája ilyenkor támogatja, erősíti a legjobban az új dolgok, célok létrejöttét, megvalósulását.

Ahogy Teliholdkor érdemes hálát adni, és letenni a terheket, úgy Újholdkor  a legjobb manifesztálni, és az új Élet megteremtéséhez megtisztulni, hátrahagyni a már minket nem szolgáló gondolatokat, tévhiteket.
Az Újhold után a Hold egy része a Nap felé fordul, és a Növő Hold kezdi meg erőteljes működését. Újhold idején érdemes a testünkre is odafigyelni: a köröm, a haj lassabban nő, a sebek lassabban gyógyulnak.
Ha méregteleníteni szeretnél, ez a legjobb időszak erre, mert a test egyébként is ebben az időszakban méregtelenít a leghatékonyabban. Ha fogyókúrázni szeretnél, vagy egy rossz szokásodat hátrahagyni, kezd el Újholdkor. Az Újhold energiái különösen támogatják, ha valami újba kezdesz, és könnyebben fogod venni az ezzel kapcsolatos esetleges akadályokat.

Együtt, közös erővel minden könnyebb – ezért minden Újholdkor meditációt tartok, ahol részesülhetsz a csoport energiájából, és együtt, közösen az energiák megtöbbszörözésével indulhatunk el új Életünk felé. Ilyenkor manifesztálunk, teremtünk, és tudatosan teremtjük Életünkbe vágyott álmainkat, vágyainkat. Újhold idején Kiemelt kezelési napokat is tartok, ahol az Újhold energiáját felhasználva teheted le az Életedet gátló akadályokat, blokkokat. Érdemes élni az Újhold támogató erejével. Fantasztikus eredményeket érhetsz el, ha igazán szeretnéd, és teszel érte.

Mi az, amit ad neked egy ilyen közös program?
Közös munka élménye, sok felismerés, és Theta Healing meditáció!

 

Mit érdemes tenni Szuper Hold idején?

 

A szuper Hold egy különleges alkalom, évente körülbelül 3-5 alkalommal fordul elő. Azt jelenti, hogy ilyenkor a Hold és a Föld között lévő távolság lecsökken, és körülbelül 50.000 kilométerrel van közelebb a Hold a Földhöz, mint máskor. Amikor szuper hold van, sokkal nagyobbnak és közelebbinek látod a holdat – főleg, ha telihold van.

Ez mit jelent?
Azt jelenti, hogy felhasználhatod a telihold energiát céljaid eléréséhez. Ha szeretnél elengedni valamit, ami már nem szolgál, vagy szeretnél elengedni valakit, szeretnél megszabadulni negatív érzéseidtől, (harag, düh, félelem, fájdalom) szokásaidtól, (lustaság, hanyagság, hirtelen harag) akkor itt a remek alkalom, hogy használd a telihold erejét!

Megmutatom hogyan!
A telihold idején mindig is az elengedés, megtisztulás időszaka van. Most megmutatom milyen gyakorlattal tudod elengedni, amit szeretnél. Az elengedésben most a telihold energiája is támogatni fog Téged, így sokkal gyorsabban eléred a célod.
A telihold fénye tisztító energiákat közvetít számunkra – bármit, amit meg szeretnél tisztítani, csak tedd ki a szabadba, hogy érje és átmossa a telihold fénye (köveket, kristályokat, bármilyen személyes tárgyat, vagy önmagad – állj vagy ülj pár percig a telihold fényében és engedd, hogy átmosson a fénye).
Így átengeded magadon, és a tárgyaidon a telihold tisztító fényét, energiáját, és sokkal könnyebben, gyorsabban tudod elengedni a Téged már nem szolgáló érzéseket, gondolatokat, helyzeteket, és a tárgyakban ragadt energiákat.

Le kell vetni a régi embert, és ez nem fájdalommentes folyamat.

Az egyházi tanok szerint Jézus a boldog mondásokban három dolgot tesz:

 1. Feltárja, milyen lépéseket kell megtennie az embernek ezen az úton.
 2. Megmondja, hogy az út rögös és nehéz.
 3. Kijelenti, hogy mégis boldog az az ember, aki végigmegy rajta.

Lehet ezzel a hitrendszerrel élni, ám lehet más úton is.

Mi lenne, ha elkezdenénk pozitív nézőpontra fordítani ezeket a tanításokat?

 • Hiszel-e a nyertes-nyertes életben?
  Hogy nem kell lemondanod a javaidról, hogy a Teremtővel harmóniában legyél?
 • Hiszel-e a képességeidben, hogy anyagiakkal is megfelelően honorálják a tudásodat és a szakértelmedet?
 • Bízol-e önmagadban, hogy jól forgatod be a pénzedet és még nagyobb bőség lehet az életedben?
 • Tudsz-e sajnálkozás és szánakozás nélkül adni?
 • Megsajnálsz nálad szegényebbeket és azért adsz, vagy pozitív energiából örömmel, -mintegy mecénás- mert Neked van.
 • Örömmel tölt el, hogy megteheted és támogathatsz másokat is!?

Hidd el ez az energia, -ha nem sajnálattal párosul, nagyobb segítség a másik számára!
A bőség nem csak az anyagiakat jelenti.
A bőség lehet pénzbeli gazdagság, egészség, pozitív érzelem, kreativitás, családi szeretet, baráti kapcsolatok.
Mindenki számára mást jelent: “Bőségben élni”
A bőségben élni elsősorban annyit jelent, hogy nincs hiány az életedben.
Lehet, hogy nincs meg mindened, ám ekkor sem a hiányra fókuszálsz, hanem a meglévőt értékeled.

Lehet máshogy döntened a jelenben: Szenvedést helyett az életet választani!

Nézd meg:

 • Tudsz-e őszinte lenne magaddal?
 • Tudod-e, hogy ki vagy valójában (nem, amit a külvilág mond rólad, hanem a belsődben)?
 • Tudod-e mit szeretnél valójában látni az életedben?

Amikor őszinte vagy magaddal, megfogalmazod a valódi vágyaidat (nem a szüleidét, párodét, a környezetedét, hanem a Te Vágyaidat), akkor tudnak azok teljesülni.

Ha tiszteled magad, remélhetőleg a környezeted is elfogadja azt, hogy a saját utadon járj.
Az energiák segítségedre lehetnek abban, hogy kilépj olyan kapcsolatokból és helyzetekből, melyek terhesek a számodra.

Mi kell hozzá?

 • helyes önismeret
 • önbizalom fejlesztése
 • személyiségfejlesztés
 • saját célok és vágyaid megismerése és megfogalmazása
 • az értékeid és a jó tulajdonságaid felismerése
 • bizalom önmagad felé, hogy sikeres lehetsz

Hasonló időszak, mint amikor a kamaszból felnőtt lesz!

Milyen jó lenne, ha a szülők korlátozások helyett szeretettel terelgetnék a felnőtté váló gyermekeiket.
Senki nem élheti más helyett az életét, senki nem oldhatja meg más helyett a problémákat.
A szülők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy tiltanak és korlátoznak.
Sok fiatal felnőtt később jön rá, -vagy már idős korára-hogy a szülei életét éli és nem a sajátját.

Tölts sok időt a természetben és számodra kedves társaságban!

Tippek a sikeres megoldáshoz:

 1. Probléma helyett a megoldásra fókuszálj!
 2. Fogalmazd meg, mit szeretnél igazán!
 3. Merj cselekedni!
 4. Keress támogatókat a környezetedben, akik örülnek a fejlődésednek!
 5. Légy őszinte önmagadhoz!
 6. Merd megismerni az érzéseidet!
 7. Bátran tedd, amit valóban szeretnél!

Ha nem vagyunk elég szemfülesek, abban a helyzetben találhatjuk magunkat, mint kamaszként: a vitás helyzetek közepében. Tudjuk, hogy már nem szeretnénk olyan dolgokat megtenni, amihez nincs kedvünk, de még előfordul, hogy észrevétlenül a régi megoldásokat választjuk. Ez lehet egy olyan helyzet, amikor nem mersz kiállni önmagadért, vagy inkább megteszel dolgokat, hogy a másikat ne sértsd meg, vagy a kedvére tegyél.
Ezekben a helyzetekben a saját magad életére mondasz nemet, mert meg akarsz felelni a másik elvárásainak!

Törekedj arra, hogy Neked is megfelelő legyen minden helyzet, vagyis a nyertes-nyertes megoldás kerüljön a középpontba! Bízz abban, hogy szeretettel, odafigyeléssel, egymás iránti tisztelettel konfliktusok nélkül is élheted az életet!
Választhatod azt, ami megfelelő a Számodra! A tiszta, őszinte kommunikáció, az egymás iránti tisztelet odafigyelés és amikor mindkét fél meghallgatja türelemmel a másikat: csodákra képes!

Szeretnél még gyorsabban, hatékonyabban fejlődni?

Sok szeretettel várlak Telihold és Újhold meditációimon, a Hold hatásait szem előtt tartó Kiemelt kezelési napokon. Sok sikert az új lehetőségek felfedezéséhez és a szívbéli kommunikációhoz!

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close