Miért jó tízmilliószoros napon meditálni?

Vannak olyan napok, amikor olyan a hatás, mintha kegyelmi állapotban lennénk. Ilyenek az ünnepnapok: a karácsony, esküvő, születésnap, gyermek születése. Ezeken a napokon több szeretetet és odafigyelést adunk és kapunk.
Mintha jobban törekednénk arra, hogy konfliktusok nélküli legyen az a nap. Ezeken a napokon több a dicséret, az egymásra figyelés, a tisztelet, a törődés, a szeretet, egymás elismerése és elfogadása. A tízmilliószoros napok is ilyen napok, a buddhizmus kiemelt ünnepnapjai.

Tízmilliószoros nap olyan különleges időszak, amikor sokkal erősebb az energia, és ezt felhasználva sokkal nagyobb eredményeket tudunk elérni mind energetikai tisztítás, mind manifesztálás, azaz teremtés tekintetében.

Mi a tízmilliószoros nap és mire való?

A tibetiek buddhista hite szerint a Föld egy évben négyszer olyan energia sugáron halad keresztül, amely a teremtő energiákat a tízmilliószorosára emeli. Ilyen napokon minden teremtés tízmilliószoros erővel hat.

Ez mind a pozitív, előremutató, fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra igaz. Mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésedet gátló gondolatokra, érzelmekre, szándékokra és tettekre egyaránt igaz. Gondolj bele: Te is hatékonyabban tudsz működni, amikor kevesebb rosszindulattal találkozol, igaz?

Ez nem ezoterikus és spirituális blabla, és nem horoszkópról, csillagjegyekről és egyebekről szól mielőtt még ismeretlenül, látatlanban azt mondod, hogy nem igaz az egész.

Megértem, ha már csalódtál az ezotériában, sokan nem úgy és olyan energiából, és nem olyan hozzáállással csinálják, ahogy az a legjobb. Emiatt csalódhattál korábban, vagy félreértések, félreértelmezések születhettek benned, nem volt teljes tudásod, információd az adott témáról, és ezért lehetett félreértés, csalódás az eredmény.
Az is lehet, hogy nem tudtad senkivel megbeszélni a kérdéseidet, kétségeidet.

Tízmilliószoros nap egyszerűen

Tízmilliószoros nap egyszerűen

A tízmilliószoros napról logikusan

Vizsgáljuk meg ezt a kérdést most egy másik szemszögből, pusztán energiák, és a „józan paraszti ész” oldaláról!

Szerinted tudnál úgy könnyen eredményt elérni, ha folyamatosan kritizálnának és rosszindulatú megjegyzéseket tennének rád? Amikor azt hallod, hogy úgysem fog sikerülni?

Minden felfedezés, minden eredmény abból születik, hogy figyelmen kívül hagyod mások véleményét, és hiszel magadban. Meg tudod csinálni, el tudod érni, ha a hited megvan hozzá!
Sokszor pont a környezet, az ami lehúz minket: irigységgel, féltékenységgel, rosszindulattal.
Nekik nem sikerült, neked miért jönne össze?

Sok tanulmány készült erről, hogy  a támogatás, az hogy bízunk magunkban és bíznak bennünk, mennyivel nagyobb eredményeket produkál, mint az, ha nem kapunk támogatást.

Ilyen a Tízmilliószoros nap is: egy pozitív, szerencsés nap, amikor az Univerzum támogat minket abban, hogy könnyebben teremtsünk jó és hasznos dolgokat, gondolatokat, érzelmeket az életünkbe. Miközben hamarabb és hatékonyabban engedhessük el a minket akadályozó gondolatokat, félelmeket, kételkedéseket. Amikor sok ember egy időben meditál, akkor érezhető a támogatás, az energia erőssége és intenzitása!

Figyeld meg, amikor a sportban a szurkolók együtt élnek a csapattal, biztatják őket, akkor egy győztes meccs végén a sportolói nyilatkozatokban mindig benne van: a szurkolók támogatása lendítette át a csapatot!

Meditációval hatalmas változásokat érhetsz el! Egyrészt az agyadra, az elmédre van pozitív hatással! Ezen kívül minden sejtedre, az egész szervezetedre, az idegrendszeredre, a szerveidre, az érzéseidre és a gondolataidra, a szokásaidra, emeli az életminőséged, így az egész életed.

A meditáció tudományos megközelítése – a Maharishi-hatás

A meditációnak, és annak, amikor egy időben több ember meditál a világon, tanulmányok is kimutatták a hatékonyságát és bizonyították a kézzel fogható eredményeit.
Mára már teljesen elfogadott tudományos körökben a Maharishi-hatás.
Kutatókból álló vizsgálóbizottság vizsgálta át a tudományos kutatást, számos neves folyóirat írt igazolhatóságáról és hatásairól.

Miről van szó pontosan?
Maharishi (Maharisi Mahes jógi, az indiai filozófiával és meditációval foglalkozó tudós) már az 1960-a évektől kezdve megosztotta a világgal megfigyeléseit és tapasztalatait a meditációval kapcsolatban. Azt vette észre, hogy azokban a városokban és országokban, ahol az emberek egy része rendszeresen helyesen meditál, kevesebb a baleset, a betegség és a bűnözés. Ezzel egyidőben több kreatív találmány születik és a gazdasági mutatók is sokkal jobbak. A hetvenes években tudósok városok százaiban mérték az életminőség mutatóit, és ugyanezekre az eredményekre és összefüggésekre jutottak. A kutatók ezt a jelenséget ezért Maharishi után Maharishi – effektusnak vagy Maharishi – hatásnak nevezték el.

1978-ban a ma „Maharishi hatás” néven végeztek egy megfigyelést: Indiában figyelték meg, amikor  egy 7000 egyénből álló csoport 3 héten keresztül közösen meditált annak reményében, hogy pozitív hatást gyakorolnak a környező városra. Ezek az emberek képesek voltak megváltoztatni a város kollektív energiáját. A meditáció alatt 16%-al csökkent a halálozási arány, csökkent a bűnözés. Ezt a megfigyelést több esetben is megismételték a világ különböző városaiban.

1987-ben Walesban is megismételték, és ismét érdekes eredményeket kaptak: 1987-ben Merseyside-ban volt a harmadik legmagasabb bűnözési arány Anglia és Wales tizenegy legnagyobb nagyvárosi területe közül; 1992-re a legalacsonyabb lett a bűnözési aránya mérés szerint 255 ezerrel kevesebb bűncselekmény történt -40 százalékkal alacsonyabb, mint korábban.

Minden  adat, elemzés és statisztika nyilvános – a balesetek, bűnözési adatok, halálozási adatok, a háborús áldozatok száma, stb. Bárki közvetlenül ellenőrizheti az eredményeket.

“Az elmélettől jó néhány kutató összeráncolhatta a szemöldökét, de a statisztikai munka korrekt, és a számok magukért beszélnek.”
Dr. Raymond Russ, a pszichológia professzora Maine egyetemén, valamint a Journal of Mind and Behavior folyóirat szerkesztõje.

Tudni kell, hogy egy kutatási eredményt akkor tekint a tudományt hitelesnek, ha megismételhető. A Maharishi-hatásról készült felmérést eddig negyvenkétszer ismételték meg – mindannyiszor hasonló hatásokkal és eredményekkel. Ez egyértelműen meggyőzte a tudományos világot a hatásokról és az eredményekről.

Maharishi Mahesh Yogi, a Transzcendentális Meditáció programjának megalapítója a következőket mondja erről, hogy szélesebb képet és nagyobb megértést kapjunk a Maharishi-hatásról:
“Minden erőszakos cselekmény, negatívum, konfliktus, válság vagy probléma egy társadalmon belül pusztán a kollektív tudatban növekvő stressz következménye. Amikor a stressz szintje elég magas, akkor ez külső erőszak és háború, vagy belső bűnözés, balesetek és más rendellenességek formájában robban ki.”

A meditáció hatásai

A meditáció hatásai

Ez a fizikában ismert „mező elmélet” alapja. Ez azt jelenti, hogy a meditáció során a hatás, melyet az összetartozás és pozitivitás hoz létre a tudat egy közös mezőjében. Azokban az időszakokban, amikor sok ember mozdul meg és tesz egy jó ügy érdekében, kölcsönhatásba kerülünk egymással. Összeadódnak ezek az energiák.
Együtt teremtéssel, azzal a  szándékkal: neked és nekem is sikerüljön, sokkal jobb eredményeket érhetünk el.
Magyarországon különösen áldásosak ezek az időszakok. Nálunk sajnos még több a lehúzás, az irigység a féltékenység, a „dögöljön meg a szomszéd tehene is” mentalitás.

A tudományos világ most kezdi el felismerni és elismerni az évtizedes bölcsességet: a tudat egy mező, amely nem ér véget az emberi test határainál. Megfelelő technikával – helyesen végzett meditációval például – ezt a mezőt életre kelthetjük, és pozitív változásokat hozhatunk létre a saját életünkben, családunk, országunk, vagy akár az egész világ életében.

Tudományosan bizonyított tény, és a Maharishi hatásra hivatkozva elmondható, hogy sok pozitív gondolat képes jobbá tenni a világot, és a környezetet.

“Ha csak egyszer vagy kétszer történt volna, akkor véletlen egybeesésnek is tarthatnánk. Itt azonban a hosszú perióduson keresztül követhető szoros összefüggés az, ami figyelmet érdemel.”
Dr. Mark Novak, szociológus, University of Winnipeg.

Mennyivel jobb lenne ezeken a számokon, statisztikákon, és a környezet negatív hozzáállásán, hangulatán változtatni!
Te is én is, vagyis mi is tehetünk érte! A manifesztálás, a pozitív szándék, a szeretetből való teremtés, az elfogadás csodálatos eredményeket hoz létre!

Szerinted mennyivel növeled a hatékonyságodat, ha a másik is azon dolgozik, hogy sikerüljön?
Milyen mértékben tudsz segíteni másoknak, ha bíztatod őket, hiszel bennük?
Mennyivel nagyobb az örömöd, amikor másokkal is megoszthatod a sikereidet?

Manifesztálni annyit jelent, mint teremteni.  Teremts olyan dolgokat az életedbe, melyet szeretnél!
Légy büszke a sikereidre, eredményeidre, és örülj mások történéseinek is! Oszd meg a tudásod másokkal, hogy ők is inspirálódjanak!

A tibetiek hite szerint ezeken a tízmilliószoros napokon minden gondolatod, szavad, tetted és ennek következményei tízmilliószorosan hatnak és hatnak vissza rád.
Ha sokan ezt a hitet magukénak mondják, akkor az valóban azt jelenti, hogy megsokszorozódik a  teremtés ereje.

Szerencse, tízmilliószoros nap hatása vagy hit

Szerencse, tízmilliószoros nap hatása vagy hit

A hit csodákra képes!

Mi az, ha nem csoda, hogy a thaiföldi gyermekeket és edzőjüket élve, épségben ki tudták menteni a  barlangból. (2018. július 10.) Igen, az edző buddhista szerzetes volt korábban és megtanította a gyermekeket meditálni.
Volt hite, aminek a tudását megosztotta velük.
Rengeteg támogatót kaptak, akik felajánlásokat teltek, biztatták őket. (mások hittek bennük, támogatták őket)
Igen csoda történt, mert összefogás volt!

Mert hit volt abban, hogy a legjobban történhetnek az események!
Amikor elveszted a hited, elveszted az esélyed!
Az Univerzum számtalan csodát és lehetőséget ad, csak észre kell venni, be kell fogadni!

Engedd be a jó dolgokat az életedbe – itt a sikeres recept hozzá

Tégy egy próbát a saját életedben!
Engedd be az életedbe a jó dolgokat!
Mi szükséges hozzá?

Íme a recept:
– Önmagad megismerése, önismereted mélyítése
– Önszeretet – szeresd meg magad minél jobban
– Fogadd el magad: fogadd el, hogy nem vagy tökéletes
Törekedj arra, hogy a kevésbé jó tulajdonságaidat fejleszd és tudatosan tegyél a változásért
– Az erényeidre és a meglévő jó tulajdonágaidra fókuszálj
Tudj változtatni az álláspontodon, ha azok már nem a legjobb lehetőséget adják egy egy helyzetben vagy cél elérésében.
A kapcsolatokban a “nyertes-nyertes” helyzetek megoldása legyen a motiváció (lemondás, meghunyászkodás, arrogancia, erőfitogtatás, hatalmi harcok, erőfölény, elhatárolódás, konfliktuskerülés helyett)
Tanulj meg kommunikálni, hisz a neked feltett kérdésekre a másik fél választ vár (tudj nemet és igent mondani, önmagadra is)
Önmagad megismerése, elfogadása a hatékony kommunikáció alapja, hisz attól lehet fejlődni, hogy mindenki hozzátesz a másik életéhez.
Az a jó találkozás, amikor két ember több lesz a találkozás által érzelmekben, élményben, információban, önmaga és a másik nézőpontjának megismerésében!

Tízmilliószoros nap

Tízmilliószoros nap

Hogyan működnek az érzések, gondolatok és hogyan hatnak? Tudományos megközelítés

Biztos észrevetted már, hogy mind a boldogság, az öröm, mind a levertség, a szomorúság, a bánat érezhető rajtad, kisugárzik. Teljesen más érzés egy vidám, felszabadult, jókedvű ember társaságában lenni, mint egy depressziós, stresszes, gondterhelt ember társaságában. Ez érezhető, tapasztalható.
A rezgések, az egyes emberek gondolatai, érzései és energiái nem állnak meg a test határainál. Hatásuk sokkal távolabb ér. Mindannyian hatással vagyunk egymásra és kapcsolatban vagyunk egymással. Akár tudomásunk van erről, akár nincs.

A levegőt sem látjuk, de tudjuk hogy körülvesz, hiszen általa vagyunk életben: légzésünk alapjául szolgál. Ugyanígy a gondolataink és érzéseink által kibocsájtott energiákat, hullámokat sem látjuk, de érzékeljük.
Van, aki tudatosabb és érzékenyebb ezekre a hatásokra, van, aki kevésbé. Az biztos, hogy mindannyian hatással vagyunk egymásra – még ha nem is veszünk erről tudomást. A belőlünk kiáramló pozitív és negatív érzések, mint a hála, szeretet, vagy a gyűlölet és szomorúság jelei ott vannak a térben, és környezetünk kapcsolatba kerül ezekkel az információkkal – ahogy mi a környezetünkével. Oda- vissza hatunk egymásra – érdemes ennek a pozitív erejével is élni!

A tudomány „kollektív tudatnak” hívja azt, amikor egy közösségen belül élő embereknek egy úgynevezett „közös tudattalanja” fedezhető fel. Ez minden kultúrában, közösségben megtalálható, már a legparányibb egységben, a családban is, és így tovább egészen a nemzetek kollektív tudatalattijáig, és az egész emberiség kollektív tudatáig.

Ezek hagymahéj szerűen épülnek egymásra, és határozzák meg egy közösség jellemzőit. Például amilyen  jellemzők vannak az adott nép tudatalattijában, az a sors jellemző rá. Pl. ha a szeretet van túlsúlyban, mint információ, akkor a béke, bőség jellemző az adott nemzetre. Ha negatív érzések vannak előtérben, mint stressz, harag, düh, akkor ebben az esetben erőszakos, agresszív, bizonytalan helyzetek jelennek meg.

A káros negatív energiák koncentrálódhatnak is, ilyenkor felszabadulhatnak a pusztító energiák, és ilyenkor háborúk, gazdasági mélypontok, feszült helyzetek jelenhetnek meg az adott közösség történetében.

Mi a megoldás?

A társadalomkutatók is tudják, hogy a háborúk kiváltó oka és alapja minden esetben társadalmi feszültségek megoldatlansága és pattanásig feszülő kritikus helyzete megoldatlansága. Ha ezt tudjuk, és a kutatók is nyíltan kimondják ezt a tudást, miért nem élünk vele? Miért nem figyelünk oda az érzéseinkre, a gondolatainkra, miért nem szentelünk több időt és energiát ennek a tudásnak és a hatásoknak a megértésére és elsajátítására? Ezzel párhuzamosan pedig az életünk boldogabbá tételére?

Ennyire egyszerű lenne? Igen!

Az ENSZ Chartája is kimondja, hogy „világbéke alapja az egyén. Ha a fák az erdőben zöldek, az erdő is zöld. Ha az emberek a világon békében élnek, a világ is békében él.” Ennyire egyszerű az egész.

A modern kor egyik áldása, hogy bármit el tudunk sajátítani, meg tudunk tanulni. Ma már az egész világon oktatják a különböző meditációs technikákat, melyek segítségével képessé válsz lecsendesíteni az elméd, és pozitívabbá hangolni az érzéseid és gondolataid. Ezzel megváltoztatni a rezgésed, a környezetedre (családodra, barátaidra, munkatársaidra) gyakorolt hatásod, és ezzel együtt javítani az életed minőségét és növelni boldogságod szintjét.

Én is ezért kezdtem el meditálni, mert szerettem volna kezembe venni az életem alakítását, és felelősséget vállalni azért, ami az életemben aktuálisan van.

Tízmilliószoros meditáció

Tízmilliószoros meditáció

Saját tapasztalataim a meditációval

Mit nyertem a meditáció mindennapi gyakorlásával? Rengeteget!

Lelki békét, nyugalmat, pozitív kisugárzást, életörömöt, derűt, harmóniát, vidámságot, pozitív érzéseket és gondolatokat, pozitív élményeket és embereket.

Van-e rossz napom? Igen, van. Nekem is, mint mindenkinek. Elér-e a stressz, ugyanúgy mint másokat? Természetesen. Azonban az a különbség a korábbi, meditáció gyakorlása előtti életemhez képest, hogy már van választásom, van döntési szabadságom. Azzal kapcsolatban, hogyha eluralkodik rajtam a stressz, a negatív érzések, gondolatok, van lehetőségem megoldani, és pozitívvá változtatni mindazt, ami bennem van. Ez a lehetőség szerintem nagyon fontos: hogy van lehetőségem választani, hogy hogyan szeretnék élni!

Ha nem tetszik az, ami éppen bennem van, akkor képes vagyok a meditáció segítségével pozitívvá változtatni azt, ami felett hatalmam van: a hozzáállásomat, a gondolataimat és az érzéseimet. Ez pedig kihat nemcsak rám, hanem a környezetemre és az eredményeimre is.
Szerintem nem mindegy milyen minőségben éled meg egy napod! Mert a napjaidból áll végül össze az életed. Minden nap számít.

A meditáció pozitív hatásai biokémiai és fiziológiai szinten is kimutathatóak. A legkézenfekvőbb visszaigazolás szerintem, hogy egy meditáció alkalmával szignifikánsan emelkedik a szerotonin szinted, amit más néven „boldogsághormonnak” is neveznek. Erről részletesen egy másik cikkemben írok, amely a meditációról szól.

Megéri-e meditálni? Megéri-e a tízmilliószoros napokon meditálni? Ezek után döntsd el saját magad!
Egy biztos – egyre több tudományos kutatás eredmény igazolja azt, amiről hétköznapi emberek is sorra beszámolnak: rendszeres meditáció hatására nemcsak testileg, lelkileg, érzelmileg, mentálisan, de spirituálisan is sokkal jobban vannak, köszönik szépen.

Miért meditálunk közösen a saját céljainkért minden tízmilliószoros napon?

Többek között ezért. Mert a hatások összeérnek. Mert jó nekünk. Mert tapasztaljuk, éljük a hatásait és eredményeit.

Ne hidd el. Próbáld ki!

Július 16-án hétfőn tízmiliószoros nap van.

Szeretettel várunk a tízmilliószoros napi tréningre 10-16 között, vagy az esti közös meditációra 18-20 óra között.

Előképzettség nélkül látogatható mindkét program. Részletek itt.

Ha nincs lehetőséged élőben velünk tartani, de mindenképpen szeretnél tenni magadért, akkor az otthon kényelmesen végezhető tízmilliószoros napi bőség meditációnkat ajánlom figyelmedbe. Ez egy önismereti 30 perces részből és egy 30 perces Theta Healing vezetett meditációból áll, fókuszban a bőséggel. Részletek itt.

Bármilyen kérdésed van, írj bátran!

info@theta-otthon.hu vagy 20 842 0139

Szép napot, jó meditálást és teremtést kívánok!

Kolozsi Mariann, Tumbász Hédi

 

 

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close