Robert Waldinger a boldogság leghosszabb kutatásának tanulságait osztja meg velünk egy videóban azzal kapcsolatban, hogy mi tesz bennünket egészségessé és boldoggá egy egész életen keresztül. Ennek a lényegét szeretném most veled részletesen megosztani.

A jelenlegi cselekedeteink döntő hatással vannak a jövőbeni elégedettségünkre.

Egy mostanában napvilágot látott, fiatal felnőttekkel készült és az életük legfőbb céljait firtató felmérésben arra a kérdésre, hogy számukra mi a siker, a megkérdezettek több mint 80 %-a a meggazdagodást tartotta a legfontosabb sikernek és célnak az életében. Ugyanakkor ennek a korosztálynak több mint a fele azt válaszolta, hogy az életének a nagy célja az, hogy híressé váljon. Ez jelenti számára a sikert.

Máshonnan folyamatosan azt halljuk, hogy dolgozzunk keményen, ha el akarunk érni valamit. Így jogosan érezhetjük azt, hogy ezeket a dolgokat kell űznünk egy jó élet reményében. Ám életünknek ezen vágyai általában elérhetetlenek.

A legtöbbet úgy tudhatjuk meg arról, hogy az ember mennyire elégedett az életével, hogy megkérjük, emlékezzen vissza a múltjára, hiszen mint tudjuk utólag, visszatekintve már okos az ember. Többnyire elfelejtjük, hogy mi történt velünk az életünkben, sőt néha a memóriánk is kitalál dolgokat.

 • Mi lenne, ha egyszer végig nézhetnénk az egész életet, ahogy kibontakozik előttünk?
 • Mi lenne, ha tanulmányozhatnánk az embereket, gyermekkoruktól kezdve folyamatosan, felnőttkorukban, ahogy megöregszenek, hogy lássuk, mitől maradnak boldogok és egészségesek?

Pontosan ez történt a felmérésben. 75 éven keresztül nyomon követték 724 ember életét. Évről – évre megkérdezték őket a munkájukról, a családi életükről, az egészségükről, természetesen anélkül, hogy bárki tudta volna, hogy hogyan fog alakulni az életük. Ezek a kutatások rendkívül ritkák!

Szerencsére a kutatók több nemzedékének kitartó munkájának köszönhetően ez a kutatás nem halt el, a mai napig tart. Az eredeti 724 emberből még körülbelül 60 él, és még mindig részt vesz a kutatásban, többségük elmúlt 90 éves. És most már elkezdtük a gyerekeiket és az unokáikat is vizsgálni, és már több mint kétezren vannak.

Az első csoport tagjait, akiket bevontak, akkor voltak másodéves hallgatók a Harwardon. Ők mindannyian a II. világháború idején végeztek, és többségük részt is vett benne. A másik csoport, amelyet figyelemmel kísérnek, Boston egyik legszegényebb negyedéből való fiúk voltak, akik direkt azért lettek beválogatva, mert rossz volt a családi hátterük, és kifejezetten hátrányos helyzetűnek számítottak Bostonban az 1930-as években.

A tanulmány kezdetén az összes résztvevőt meginterjúvolták, orvosi vizsgálatokon estek át, kimentek az otthonukba, beszélgettek a szüleikkel, majd szép lassan felnőtté cseperedtek. Beléptek a nagybetűs életbe. Gyári munkások, ügyvédek, kőművesek, orvosok váltak belőlük. Egyikük az Egyesült Államok elnöke lett. Néhányan alkoholistává váltak, párak skrizofénné. Voltak, akiknek sikerült feltornázniuk magukat a szociális létrán a legaljától a legtetejéig. Mások ugyanazt az utat járták be, csak pont fordítva.

Szóval mit tudtunk meg mind ebből? Mi a tanulsága annak a több tízezer oldalnyi információnak, amit ezekből az életekből ki lehetett nyerni?

Az egyértelmű üzenet, ami 75 év alatt kikristályosodott ez: a jó kapcsolatok őrzik meg a boldogságunkat, és az egészségünket.

Három dolgot tudtunk meg a kapcsolatokról: az első, hogy a közösségi kapcsolatok nagyon jó hatással vannak ránk, és hogy a magányosság megöl. Az derült ki, hogy akiknek több a közösségi kapcsolatuk, legyen az akár családi, akár baráti, vagy egyéb közösségi kapcsolat, boldogabbak, egészségesebbek és tovább élnek, mint azok a társaik, akinek kevesebb kapcsolatuk van.
Valamint, hogy a magányosság mérgező. Azok az emberek, akik másoktól elszigeteltebbek, mint igényelnék, boldogtalanabbnak érzik magukat. Az egészségük hamarabb indul romlásnak, az agytevékenységük hamarabb kezd hanyatlani. Rövidebb ideig élnek, mint a nem magányosak.

Úgyhogy a második legnagyobb tanulság az volt, hogy nemcsak a barátaink száma a fontos, és nemcsak az, hogy komoly kapcsolatban élünk-e, hanem a közeli kapcsolatainknak a minősége az, ami igazán számít. Kiderült, hogy a marakodó életmód nagyon káros az egészségünkre. Úgy tűnik, hogy a jó szoros kapcsolataink meggátolják a megöregedésünket.

A harmadik nagy tanulság, amit megtudtunk a kapcsolatokról és az az, hogy a jó kapcsolatok nemcsak a testünket védik meg, hanem az agyunkat is. Stabil, biztonságos kapcsolatban élni, tartozni valakihez a 80-as éveinkben igazán oltalmazó. Azok, akik ilyen kapcsolatban élnek, amelyben tényleg azt érzik, ha kell számíthatnak a másikra, ezeknek az embereknek a memóriája tovább marad éles. Persze, a jó kapcsolatoknak sem kell mindig zökkenőmentesnek lenniük. Amíg azt érzik, hogy igazán számíthatnak a másikra, ha a dolgok keményre fordulnak az apró torzsalkodások nem okoznak komoly károsodást a memóriájukban. Szóval az a tanulság, hogy a jó, bensőséges kapcsolatok jó hatással vannak az egészségünkre, és az általános közérzetünkre.

Miért olyan nehéz megcsinálni és miért hagyjuk mégis figyelmen kívül?

Nos, emberek vagyunk. Leginkább egy gyors reparálást szeretnénk, valamint amivel egy varázsütésre hosszútávon helyrehozhatjuk az életünket. A kapcsolatok bonyolultak és zavarosak. Ezért a családról és a barátokról való gondoskodás nem túl vonzó. Ráadásul egy életen át tart. Soha nem lehet kipipálni. Hosszú éveken keresztül a kutatás azt mutatta, hogy azok szerepelnek a legjobban, azok jutnak el a legtovább, akik képesek a családjukra a barátaikra támaszkodni.

A jó élethez vezető út jó kapcsolatokkal van kikövezve.

Mi az én legnagyobb sikerem?
Az én legnagyobb sikereim Ti vagytok! A Ti gyógyulásaitok, sikereitek, változásaitok, életminőség javulásaitok!
Amikor válás helyett megjavítjátok a párkapcsolatotokat a segítségemmel, amikor meddő pároknak kezelések után természetes úton gyermekük születik, amikor autoimmun betegségből gyógyulnak meg fiatalok és élnek normális életet. Amikor ciszták és miómák műtét nélkül, “csodálatosan” felszívódnak.

Ezek az én igazi sikereim. Nem, nem tudok egyetlen egy nagy sikert kiemelni, ami a legnagyobb, mert lehetetlen. Napi szinten kapom a leveleket, telefonokat, a tanfolyamokon, meditációkon a hálás mosolyokat, örömteli beszámolókat. Mert megváltozott, jobb lett az életetek, az életminőségetek, a kedvetek, a kapcsolataitok. Mert egészségesebbek és boldogabbak vagytok, mint korábban.

Az ilyen változások az én nagy sikertörténeteim. 

Tedd fel a kérdést magadnak őszintén: Boldogan, mosollyal éled a mindennapjaid? Nem? Én azért dolgozom, hogy ez így legyen. Hogy megmutassam minél több társamnak, hogyan lehet egyszerűen boldog, elégedett, egészséges életet élni. Mutatom az utat, az inspirációt, motivállak és támogatlak az úton. De ehhez Te is kellesz. Csak akkor tudok Neked ebben segíteni, akkor tudom megmutatni az idáig vezető utat, ha elindulsz az úton, és teszel magadért, a boldogabb életedért, és nem a sült galambot várod.

Itt az idő! Arasd le a sikert!

„Minden napod legyen jobb, mint az előző volt! Minden pillanatban fejlődj az előző pillanathoz képes! Minden percben ismerd fel, hogy mi tegyél, hogy éld hasznosan az életed!”

Az élet adja a helyzeteket!
Lehet lemondani, halogatni, „majd máskor” de mennyivel jobb, ha azt tudod mondani „igen, itt vagyok, tettem érte, elfogadom!”

10 JÓ TANÁCS, HOGY SIKERESEBB LÉGY!

 1. Adj hálát minden reggel az új napért – még ha nehéz feladatok előtt állsz is, hidd el, valakinek még Nálad is nehezebb napja van.
 2. Értékeld azokat a személyeket, és dolgokat, melyek körül vesznek! Légy mindenért hálás!
 3. Minden nap tegyél egy dolgot, ami Téged örömmel tölt el, és legalább egy dolgot, ami másnak szerez örömet.
 4. Légy kedves másokkal és magaddal – mosolyogj!
 5. Légy őszinte önmagaddal és másokkal. Sokkal egyszerűbb!
 6. Légy nyitott, érdeklődő és engedd meg az életedben az újat, a változást!
 7. Vigyázz az egészségedre!
 8. Tölts több időt a természetben.
 9. Éld meg az érzéseidet! Ne félj tőlük! Add és fogadd őket – áramoltasd!
 10. Kommunikálj! Légy udvarias!

Ne hidd el, próbáld ki!

Amikor te vagy az első az életedben és mindezt harmóniában teszed akkor:

 • a példáddal motiválhatsz másokat
 • nyertes-nyertes helyzeteket teremtesz az Életedben
 • összhangba kerülsz önmagaddal
 • nem rendeled alá magadat másoknak

Mit kell tenned?

Az első és legfontosabb: kiállni magadért!
Akik bántottak, vagy játszmákba visznek – sokszor évekkel később vesszük észre a helyzeteket – azok előtt vállald önmagadat.
Eddig megtehették, de most már lehetsz bátor. Természetesen fontos az önismeret és az, hogy tanultál-e a helyzetekből, fejlődtél-e általuk. Lehet eddig nem volt elég önbizalmad, nem mertél lépni.

Választhatsz: életedben főszerepet választasz vagy azt, hogy mások elvárásai és elgondolásai szerint viselkedsz.
Tiéd a választás lehetősége. Neked kell megtenni a saját lépéseidet! Senki nem tud változtatni csak te saját magad.

Gyere el a következő Theta Healing Alaptanfolyamra vagy Life coaching tanfolyamra, ahol elsajátíthatod pontosan, hogy hogyan tudod boldogabban, teljesebben élni az életed! Soha nincs késő változtatni!

Egy kis segítség az életed alakításához, pozitívabbá változtatásához:

Gondold végig, hány napot szeretnél még boldogtalanul tölteni?

Most van itt az ideje beengedni az életedbe azokat az új lehetőségeket, új energiákat, új életminőséget, melyet a jövődben szeretnél megtapasztalni. Tőled függ, “te milyen új kenyeret szeretnél kisütni magadnak”, azaz milyen eredményeket, milyen tapasztalatokat szeretnél learatni.

Tudod, hogy a Te életedre mi a legjobb recept?
Merj bátran magadra hagyatkozni!

Amit eddig elvetettél az most megtérülhet!

 • Tudod, hogy mit szeretnél?
 • Számodra mi a jó?
 • Mi kell hozzá alapanyagnak?

A legjobb alapanyagok mindig:
önismeret, önszeretet, bátorság, tiszta kommunikáció.

Nem tudod, hogyan tudod jól csinálni?

Ezeket mind megtanulhatod, fejlesztheted!

Egyedül csak rajtad múlik, mit hozol ki saját magadból, a lehetőségeidből és az életedből!

Segítségre van szükséged?

Kérj bátran segítséget, támogatást, útmutatás!

Egyéni konzultáció keretein belül, szívesen segítek a témádban – ehhez írj az info@theta-otthon.hu email címre.

Hidd el az eredmény csodálatos lesz, ha teszel érte!

Tapasztalataink szerint sokan megtorpannak a cél előtt.
Nem csak a rossz dolgoktól, hanem a lehetséges jótól is félünk!

Magadra ismertél?
Sokszor évekig dolgozol, időt szentelsz egy vágyott célnak, és amikor végre sikerülne, valami valahogy mindig közbejön.
Ilyenkor tudatosan szeretnéd a sikert, de a tudatalatti hitrendszereidben (a tudatalatti 95% körül van) még fel nem tárt akadályok, blokkok gátolják a siker és vágyott célod megvalósulását!
Ilyenkor történnek olyan dolgok, melyeket vagy nem értesz, vagy úgy érzed, hogy nincs szerencséd, és sosem fog teljesülni a célod, mert a körülmények „összeesküdtek” ellened.

Holott csak még nem vagy kész a jó befogadására.
Lehet, hogy félsz tőle, lehet, hogy úgy érzed nincs itt az ideje, lehet úgy érzed, nem érdemled meg, vagy nem dolgoztál érte eleget.

Programjaink során abban segítünk neked, hogy minél több ilyen „láthatatlan” akadály jöjjön felszínre, derüljön ki és oldódjon meg a tudatalattidban, és így az életedben is.

IGEN!
A SIKERT KI KELL ÉRDEMELNI!

Ki az, aki eldönti, hogy megérdemelsz-e valamit? Te saját magad! Hiszel benne?
Elhiszed, hogy te is lehetsz sikeres?

A legfontosabb, hogy saját magadhoz mérd magad!

Mindenki más adottságokat hordoz, mások a lélekprogramjai, a tanulási faladata, az életcélja, a vállalásai. Ezek az életünk során jönnek felszínre, sokszor útközben derül ki, hiszen sajnos tudatosan nem tudjuk ezeket.
Nincs két egyforma ember, mindenki más és egyedi, ezért nincs is értelme máshoz viszonyítanod magad!

Most engedd meg, hogy egyensúlyba kerüljön az életed, és engedd meg, hogy a harmónia önmagaddal sikeresebbé, egészségesebbé és boldogabbá tegye az életed!

A siker elérése előtt a célban, van, amikor a sportoló elesik (elfogy az ereje), vagy elgáncsolják (hogy másnak sikerüljön). Vagyis a belső tartalékok kimerülnek, vagy a negatív környezeti hatás, az alattomosság, gátlástalanság, rosszindulat, lehúzás és nyerészkedés kerekedik felül.
Amikor egyensúlyban vagy, akkor a belső erőforrásaidra támaszkodsz, és azt sugárzod, hogy biztos vagy a sikered lehetőségében. Ilyenkor teremtesz egyensúlyt és harmóniát önmagadban!
Az egyensúly nagyon fontos az agy működése szempontjából.

Tarts velünk egy szuper workshopon, ahol az egyensúly megteremtése lesz a cél!

Miről lesz szó a workshopon?

 • Fogadd el önmagad, lásd a fejlődés lehetőségét és tedd meg a lépéseket!
 • Vedd észre, amikor te magad vagy a változásod akadályozója!
 • Megnézzük, hogy állsz a lendülettel, elhivatottsággal, kezdeményezéssel, tetterővel.
 • Megvizsgáljuk, hogy van-e akadálya, hogy elengedd a régi berögzült mintáidat.

Mikor lesz a következő workshop?

2018. augusztus 2. Időtartam: 18:00-20:30
Hol lesz?
Boldogság Központ, 1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 26. 2.emelet 3.ajtó első lépcsőház kapucsengő, 25.
Befektetés: 15.000 Ft
Kuponnal: 10.000 Ft
Kérdésed van?
ITT BÁTRAN FELTEHETED:
info@theta-otthon.hu
0620/842-0139

Kattints ide a jelentkezéshez

Ez egy olyan befektetés, mely életed minden területén folyamatosan megtérül!

Szeretettel várunk!
Kolozsi Mariann és Tumbász Hédi

 

 

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close